Főoldal Vissza


GYAKORI KÉRDÉSEK


Általános kérdések

Faldekorációval kapcsolatos kérdések

Motor- és kerékpármatricával kapcsolatos kérdések


Általános kérdések

Nem azt kaptam, amit rendeltem?
Ebben az esetben feltétlenül vegye fel velünk a kapcsolatot, rugalmasan megoldjuk a problémát.

 

Mi a háttérszín?
A háttérszín nem lesz része a matricának, ez csak segítséget nyújt a színválasztásban. Itt az alapszínt érdemes kiválasztani (autó, motor, kerékpár, fal színét), így  könnyebb a szín választás.


Mi a termék színválasztó ablakban, a színsor végen látható szürke alapon piros X?

A termék színválasztó utolsó színválasztási lehetősége a „kitöltetlen, nincs szín”, mely azt jelenti, hogy ezen a részen az alap színe fog látszani. Vagy ha egy kétszínű dekorációt, egy színből szeretne, akkor az egyik színnél a „kitöltetlen, nincs szín” lehetőséget válassza, így egy színből fog készülni a dekoráció.


A háttér színválasztónál miért nem tudok pl. fekete, barna és a színek sötétebb árnyalatait választani?

A háttér színválasztó ablak melletti csúszkával lehet a színeket a fekete irányába eltolni.

 

A betűket, mintákat egyesével kell felragasztanom?

Nem. Minden matricánk átvivő fóliával van ellátva, mely segítséget nyújt a felragasztásban. Felragasztás után le kell húzni a felületről, így csak a kívánt minta, felirat marad a felületen.


Faldekorációval kapcsolatos kérdések


Milyen felületen alkalmazható a faldekoráció?

Felragasztható festett falra, fűrészporos és egyéb tapétára, csempére és minden olyan felületre melyen a fólia tapadása megfelelő. Előfordulhat, hogy a fűrészporos  tapétán és az olyan felületen, ami egy kicsit érdesebb, felragasztáskor nehezebben ragad oda, (ez olyankor jelenthet gondot, amikor felragasztás után húzzuk le az átvivő fóliát), de ez nem jelenti azt, hogy nem lesz tartós a faldekorációnk.


Kültéren alkalmazható-e a faldekoráció?

Nem. A faldekoráció kategóriában lévő dekorációk kifejezetten beltéri használatra készülnek. Gyenge ragasztóereje miatt nem lenne kültéren időtálló.

 

„Kültéri matrica, fényes” kivitelű matrica alkalmas kültéri fal dekorálására?
Nem. A kültéri kivitel nem alkalmas kültéri falra tartós dekorálására. Ezt a fóliatípust ragaszthatja pl. kirakatra, autóra, táblára és bármely más felületre, melyen a fólia tapadása megfelelő. A kültéri öntapadós dekorációkat fényes fóliából készítjük.


Más méretben és színösszeállításban szeretném megrendelni a faldekorációt, ezt megtehetem?

Bármilyen méretben és szín összeállításban el tudjuk készíteni a dekorációkat, akár saját minta alapján is. Ez esetben kérjen egyedi ajánlatot.


Hogyan kell felragasztani a faldekorációt?

Felragasztása egyszerű, egy kis kézügyességgel bárki könnyedén felragaszthatja. Minden termékhez részletes ragasztási útmutatót küldünk.

KLIKK!!! (Ragasztási Útmutató)


Hogyan távolítható el a faldekoráció?

Egyszerűen egy papírvágó késsel meg kell kezdeni a dekoráció szélét, és óvatosan lassan lehetőleg a falra fektetve lehúzni azt. Én nem szoktam ajánlani a hajszárítóval való melegítést, mert könnyebben ottmaradhat a ragasztóréteg. De ha valami oknál fogva nehézkes a leszedés, akkor ezt is meg lehet próbálni. Ha ragasztó marad a falon, akkor festékboltban kapható lakkbenzinnel le lehet mosni.


Okozhat-e sérülést a festett falon a faldekoráció?

A faldekorációink kifejezetten erre a célra kifejlesztett anyagból készülnek. A gyártó által ajánlott átvivő fóliát használunk a felragasztás segítésére. Hogy ennek az esélyét minimalizáljuk, az átvivő fólia eltávolítása lassan történjen és a falra fektetve húzza le azt.

A faldekoráció eltávolítható, de ez nagyban függ a felület minőségétől. Ezért a nem megfelelően előkészített festett falon keletkezett festési sérülésekért felelősséget nem vállalunk.


Motor- és kerékpármatricával kapcsolatos kérdések

 

A matricák árai darabra vagy párban értendők?
Mindig a színező ablakban látható mennyiség kerül megrendelésre.


Hogyan tudhatom meg, hogy milyen méretben fog készülni a kiválasztott matrica?

A terméklap alján találhatóak a méretek vagy a méret legördülő menüben válaszható. A méretek centiméterben értendők, és mindig befoglaló méretet adunk meg, melyen a dekoráció (legszélesebb x legmagasabb) pontját kell érteni. KLIKK!!! (Méretezés)


Lakkozhatóak a matricák?

A matricák vizes bázisú lakkal lakkozhatók. Oldószeres lakkal történő lakkozásnak a kimenetele kérdéses. Nagyon sokan használják, de sok személyei és technológiai feltétele miatt nem mindenkinek sikeres.  Tapasztalat hiányában próbalakkozást kell végezni. Kérés esetén küldök teszt anyagot.  Talán MS 2K lakkal a legmegfelelőbb, hígítás nélkül, több vékony rétegben fújva. Lakkozásból eredő károkat nem tudjuk megtéríteni. A lakkozást mindenki saját felelősségére végezze.


Vizesen lehet-e ragasztani a matricákat.
Igen lehet. A fóliák alkalmasak rá, de arra számítani kell, hogy a közvetlen felragasztás után nem lesz megfelelő a fólia tapadása. 24-48 órát elteltével lesz 100%-os, így a lakkozáskor is ezt figyelembe kell venni. Kis méretű betűket tartalmazó matricáknál nem ajánlom, illetve az egyenetlen felületek ragasztásánál ez nehézséget jelenthet, de ha kiszárad, a fólia ismét kellően ragadni fog.

 

Főoldal Vissza