Főoldal Vissza


Faldekoráció ragasztási útmutató 

Autódekoráció, Motormatrica, Kerékpármatrica ragasztási útmutató

Laptopmatrica ragasztási útmutató

 

Faldekoráció ragasztási útmutató

Ragasztáshoz szükséges kellékek: Centiméter, vonalzó, ceruza; telefon- esetleg bankkártya, vagy egy kis műanyag lap, amit csomagoljon be pl. egy zokniba: ez lesz a simító.
Ha teheti, hívjon segítségképp valakit.

 

A dekoráció három rétegben érkezik Önhöz. Így érkezik meg Önhöz.Az alsó réteg a hordozó papír, a   középső réteg lesz a faldekoráció, a felső réteg az átvivő fólia, mely segítséget nyújt a felragasztásban.

 

 1. lépés:

Tisztítsa meg a felületet.
Felragasztás száraz, por és zsírmentes felületre történjen. A falat portalanítsa. Ha nem falra kívánja ragasztani a dekorációt (pl. üveg, tükör, bútor stb.), előtte a tisztítás samponos, mosószeres vízzel történjen. Ablaktisztító, wax és bútorfényező használata tilos, mert nem lesz megfelelő a ragadás. Megengedett az alkohol és a festékboltban kapható lakkbenzin használata.

 

2. lépés:
Tervezze meg, hogy hova fog kerülni a dekoráció, és mérje be azt. Érdemes két illesztő pontot jelölni a dekoráció átvivő fóliájára, és két pontot a falra grafit ceruzával. Felragasztáskor ezeket a pontokat fogja összeilleszteni.

 

3. lépés:
Fektesse ki egy sima felületre (pl. asztalra)
Simítóval dörzsölje át. a dekorációt és  a simítóval  mindenhol  jól dörzsölje át.

 

 

 

4. lépés: 

Majd vágjon le mindkét oldalról egy fél centis csíkot, ahol az átvivő fólia vissza   van hajtva, hogy ez a rész is szétválaszthatóvá váljon a hátlaptól.

 Hátlaptól szétválaszthatóvá váljon.Vágjon le mindkét oldalról egy fél cm csíkot.  

      

   

 

 

 5. lépés:

Ezen a ponton kétféleképpen lehet  folytatni.

Kisebb felületek esetén, húzza le az egész hátlapot. Ha van segítsége, a dekoráció négy sarkát fogva illesszék össze a bejelölt pontokat és jól megfeszítve helyezzék a falra. Majd a simító segítségével (ne kézzel lapogassa) dörzsölje rá a középről a két oldal felé, hogy a levegő el tudjon távozni.


Nagyobb felületek esetén, válasszVágjon le 10 cm-t a hátlapból.a szét az átvivő fóliát és a hátlapot  egy 10 cm sávban, azon az oldalon, ahol a ragasztást el fogja kezdeni, majd csak a hátlapból vágjon le 10 cm-t.

 

 

 Helyezze a falra a dekorációt és illessze össze az illesztő pontokat. Majd az egyik kezével rögzítse a dekorációt, hogy ne tudjon elmozdulni, a másik kezével a dekoráció egyik sarkát megfeszítve ragassza a falhoz. Majd tegye ezt a dekoráció másik sarkával is.  Majd a simító segítségével (ne kézzel lapogassa) dörzsölje rá a hátlaptól megszabadított részt, úgy hogy szépen kifeküdjön, és sehol  ne hurkásodjon.

   

Simítsa rá a falra, ezt a 10 cm sávot.Sarkát, megfeszítve ragassza a falhoz.Sarkát, megfeszítve ragassza a falhoz.

   

 

 

 

 

Nyúljon be a dekoráció alá és a hátlapból egy kicsit húzzon le, majd engedje vissza a dekorációt a falra. Fogja meg a hátlapot és lassan húzza, miközben a dekorációt folyamatosan simítja a falra, középről a két oldal felé, hogy a levegő el tudjon távozni. Figyelje, hogy nem-e marad véletlen a mintából valami a hátlapon. Ha esetleg a minta az hátlapon maradna, nyomkodja vissza rá az átvivőt és próbálja újra.

  

Simítsa a falra.Simítsa a falra.Emelje el a faltól a dekorációt, és húzzon le egy kicsit a hátlapból.

 

 

 

 

 

 6. lépés:

Ha, a dekorációra az átvivő fólia több sávba van felragasztva, akkor ezeket sávonként húzza le úgy, hogy a fóliát a falra fektetve lassan, óvatosan húzza, közben figyelve, hogy a dekoráció a falon marad-e. Ha esetleg a minta az átvivőn maradna, nyomkodja vissza azt.

  

 Húzza le az átvivő fóliát.Húzza le az átvivő fóliát.Húzza le az átvivő fóliát.

 

 

 

 

 

 7. lépés:

Ha elkészült, a simító segítségével simítsa rá még egyszer aSimítsa át még egyszer.z egész dekorációt. Ha valahol buborék és gyűrődés van a mintában, az előbbit egy tűvel szúrja ki, utóbbit óvatosan húzza fel és ragassza vissza.

 

 

 

Autódekoráció, Motormatrica, Kerékpármatrica ragasztási útmutató

Ragasztáshoz szükséges kellékek: Centiméter, vonalzó, ceruza; telefon- esetleg bankkártyát vagy egy kis műanyag lapot csomagoljon be pl. egy zokniba: ez lesz a simító.

 

A felragasztást ne végezze +10 C fok alatt, mert a fólia túl ridegé válik, és könnyen szakad, törik.


A dekoráció három rétegben érkezik Önhöz. Az alsó réteg a hordozó papír, a középső réteg lesz a faldekoráció, a felső réteg az átvivő fólia, mely segítséget nyújt a felragasztásban.

1. lépés:
Tisztítsa meg a felületet.
Felragasztás száraz, por és zsírmentes felületre, a tisztítás samponos, mosószeres vízzel történjen. Ablaktisztító, wax használata tilos, mert nem lesz megfelelő a ragadás. Megengedett az alkohol és a festékboltban kapható lakkbenzin használata.

2. lépés:
Tervezze meg, hogy hova fog kerülni a matrica, és mérje be azt. Érdemes két illesztő pontot jelölni a dekoráció átvivő fóliájára, és két pontot a felragasztandó felületre grafit ceruzával. Felragasztáskor ezeket a pontokat fogja összeilleszteni.

3. lépés:
Fektesse ki egy sima felületre (pl. asztalra) a dekorációt és a simítóval mindenhol jól dörzsölje át.

4. lépés:
Majd vágjon le egy fél centis csíkot, ahol az átvivő fólia vissza van hajtva, hogy ez a rész is szétválaszthatóvá váljon a hátlaptól.

5. lépés:

Ezen a ponton kétféleképpen lehet  folytatni.

Kisebb felületek esetén, húzza le az egész hátlapot. Illessze össze a bejelölt pontokat és a dekoráció két szélét fogva jól megfeszítve helyezze a felületre. Majd a simító segítségével (ne kézzel lapogassa) dörzsölje rá a középről a két oldal felé, hogy a levegő el tudjon távozni.


--------

Nagyobb matricáknál a könnyebb kezelhetőség érdekében vágja le a hátlap felesleges részeit kb. a matrica szélétől 1 cm-re. Így felesleges hátlap eltávolítása után a nagyobb méretű matricákkal könnyebb dolgozni.

Nagyobb felületek esetén, válassza szét az átvivő fóliát és a hátlapot  egy 5 cm sávban, azon az oldalon, ahol a ragasztást el fogja kezdeni, majd csak a hátlapból vágjon le 5 cm-t.

Helyezze a felületre a dekorációt és illessze össze az illesztő pontokat. Majd az egyik kezével rögzítse a dekorációt, hogy ne tudjon elmozdulni, a másik kezével a dekoráció egyik sarkát megfeszítve ragassza a felülethez. Majd tegye ezt a dekoráció másik sarkával is.  Majd a simító segítségével (ne kézzel lapogassa) dörzsölje rá a hátlaptól megszabadított részt, úgy hogy szépen kifeküdjön, és sehol ne hurkásodjon.

Nyúljon be a dekoráció alá és a hátlapból egy kicsit húzzon le, majd engedje vissza a dekorációt a felületre. Fogja meg a hátlapot és lassan húzza, miközben a dekorációt folyamatosan simítja, középről a két oldal felé, hogy a levegő el tudjon távozni. Figyelje, hogy nem-e marad véletlen a mintából valami a hátlapon. Ha esetleg a minta az hátlapon maradna, nyomkodja vissza rá az átvivőt és próbálja újra.

6. lépés:

A dekorációról az átvivő fóliát húzza le úgy, hogy a fóliát az idomra fektetve lassan, óvatosan húzza, közben figyelve, hogy a dekoráció a felületen marad-e. Ha esetleg a minta az átvivőn maradna, nyomkodja vissza azt.

7. lépés:

Ha valahol buborék és gyűrődés van a mintában, az előbbit egy tűvel szúrja ki, utóbbit óvatosan húzza fel és ragassza vissza.

 

Laptopmatrica ragasztási útmutató

Ragasztáshoz szükséges kellékek: Vonalzó, ceruza; telefon- esetleg bankkártyát vagy egy kis műanyag lapot csomagoljon be pl. egy zokniba: ez lesz a simító.

1. lépés:
Tisztítsa meg a felületet.
Felragasztás száraz, por és zsírmentes felületre, a tisztítás samponos, mosószeres vízzel történjen. Ablaktisztító, wax használata tilos, mert nem lesz megfelelő a ragadás. Megengedett az alkohol használata.

2. lépés:
Tervezze meg, hogy hova fog kerülni a matrica, és mérje be azt.

3. lépés:
Válassza szét a fóliát és a hátlapot  egy 5 cm sávban, azon az oldalon, ahol a ragasztást el fogja kezdeni, majd csak a hátlapból vágjon le 5 cm-t.

4. lépés:
Helyezze a felületre a dekorációt és illessze a bejelölt pontokhoz. Majd az egyik kezével rögzítse a dekorációt, hogy ne tudjon elmozdulni, a másik kezével a dekoráció egyik sarkát megfeszítve ragassza a felülethez. Majd tegye ezt a dekoráció másik sarkával is.  Majd a simító segítségével (ne kézzel lapogassa) dörzsölje rá a hátlaptól megszabadított részt, úgy hogy szépen kifeküdjön, és sehol ne gyűrődjön.

5. lépés:
Nyúljon be a dekoráció alá és a hátlapból egy kicsit húzzon le, majd engedje vissza a dekorációt a felületre. Fogja meg a hátlapot és lassan húzza, miközben a dekorációt folyamatosan simítja, középről a két oldal felé, hogy a levegő el tudjon távozni.

6. lépés:
Ha valahol buborék van a matricában, egy tűvel szúrja ki.

Főoldal Vissza