Főoldal Vissza

Motormatricák

Matricáink nem gyári, hanem utángyártott matricák.
A motormatricák készítése során két technikát alkalmazunk.

1.      Nyomtatott matricák
Nyomtatni csak alapszíneket tudunk. Alapszínek a (színskálában látható jelöletlen színek). Ezek minden esetben UV védő laminálással vannak ellátva. Ragasztó rétege légcsatornás, ezért buborékmentesen felragasztható. Nyújtható, nagyon jól alakítható fólia. Vastagság laminálással együtt 100 mikron. Prémium, magas minőségű fólia.


2.      Plotter vágott matricák
A grafikák különböző színű fóliákból vannak kivágva, és a rétegek egymásra vannak ragasztva.
A speciális színek (színskálában látható jelölt színek) nem nyomtathatók, ezért ezeket csak plotter vágott technikával tudjuk készíteni. Nem nyomtatható szín a tükör, szálhúzott, fluor, metál, fényvisszaverő és a karbon színek.
Vannak olyan esetek, amikor alapszínekből kerül megrendelésre a matrica, de nem indokolt a nyomtatás. Pl. egyszínű dekorációk, feliratok. Ez esetben is a plotter vágott eljárást részesítjük előnyben.
A plotter vágott fóliák is kiváló minőségűek, ezek jellemzőit későbbiekben bővebben részletezzük. Vastagságuk 50-160 mikron között mozog. Több réteg esetén a fólia vastagságok összeadódnak.

Előfordulhat, hogy a két technikát együtt alkalmazzuk. Gyártás technológiák kiválasztása a mi szakmai megítélésünk alapján történik, esetleges igényed jelezd felénk.

----

Matricáink vízállók, UV stabilak és lakkozhatók. A dekoráció három rétegben érkezik hozzád. Az alsó réteg a hordozó papír, a középső réteg lesz a dekoráció, a felső réteg az átvivő fólia. A matricák készítése során nincs átlátszó vagy a motor színével megegyező alap, csak a választott felirat, grafika kerül a felületre, mely átvivő fólia segítségével egyben felragasztható. Felragasztás után az átvivő fóliát le kell húzni. Rendeléskor választható háttérszín nem lesz része a matricának, (itt a motor színét érdemes választani) ez csak segítséget nyújt a színválasztásban.

Méretek
A méretek centiméterben értendők, és mindig befoglaló méretet adunk meg, melyen a dekoráció (legszélesebb x legmagasabb) pontját kell érteni.
Feltöltés során törekszünk az eredeti méretek feltöltésére, de érdemes ellenőrizni. Sok szettnél a lap alján feltüntettük a méreteket. Ha hiányzik és szeretnél bővebb információt kapni a méretekről, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailen.

Eredeti, gyári színek
A motormatricák készítése során használt színek eltérhetnek a gyári színektől. Kérés esetén, postai úton színmintát küldünk. 

Színhelyesség
A webáruházban választható színek, nagyban függnek a monitor és egyéb beállításoktól, ezért azok csak közelítőek. Tehát a monitoron látható színek nem fedik a valóságot. Kérés esetén, postai úton színmintát küldünk. 

Színkombinációk, méretek módosítása
Más méretben, színben és színkombinációban is el tudjuk készíteni a matricákat. Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailen. Ne feledd megadni a módosítandó matricaszett cikkszámát. 

Fényezés és a matrica színének összehangolása
Nagyon sok motornál a matrica és a fényezés színének egyeznie kell. Sok esetben pl. piros a fényezés és sárga a matrica, de a mellette lévő idomon, sárga a fényezés és piros a matrica. Mivel a felhasznált fóliák színe a meghatározó, ezért ilyen esetben a festéket kell a matricához kevertetni. A pontos színválasztás érdekében, kérés esetén, postai úton színmintát küldünk.

Raszterpontos vagy színátmenetes matricák
A gyárilag raszterpontos vagy színátmenetes színeket nem minden esetben tudjuk elkészíteni. Ez esetben mindig a hozzá legközelebb álló színből készül a felirat, grafika.

Kitöltetlen, Nincs szín
A termék színválasztó utolsó színválasztási lehetősége a „kitöltetlen, nincs szín”. Ezzel a lehetőséggel kikapcsolható egy szín. Ha pl. két színt tartalmazó kontúrozott feliratot egy színből szeretnél megrendelni, akkor az egyik színnél a „kitöltetlen, nincs szín” lehetőséget kell választani. Érdemes odafigyelni, mert ezzel egy-egy felirat is eltüntethető.

Átvivő fóliákról:
Két átvivő fólia típus elérhető el. 

  1. Műanyag alapú (Alap esetben ezt használjuk)
    - Előnye: Teljesen átlátszó, így felragasztáskor jobban látható, illeszthető a matrica az idomhoz.
    - Hátránya: A szállítás közben, a járműben lévő magas hőmérséklet miatt, az átvivő fólia felhullámosodhat. Tedd néhány órára szobahőmérsékletre, majd ezt követően visszanyeri eredeti méretét és rá tudod ismét simítani. Ez nem rontja a matrica minőségét. 

  2. Papír alapú (Külön kérésre ez használjuk)
    - Előnye: Nem érzékeny a hőmérsékleti változásokra, szállítás közben nem hullámosodik fel.
    - Hátránya: Átlátszóság kb. 50%, így felragasztáskor kevésé látható, illeszthető a matrica az idomhoz.

Matrica szettek
Néhány típusnál előfordulhat, hogy nem tartalmazza az összes gyári matricát a szett. 1 db termék rendelése esetén, a színválasztó ablakban látható összes matrica megrendelésre kerül.

Szettek megbontása
A matrica szettek megbonthatók. Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailen. Ne feledd megadni a módosítandó matricaszett cikkszámát.

Nem találod azt a típust, amit keresel?
Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailen. Add meg a motor márkáját, típusát, évjáratot. Mindig küldj képet is a motorról. Jó lesz, ha a neten keresel egyet. Így könnyebb és gyorsabb a keresés. 

Évjáratok megjelölése
Folyamatosan próbáljuk a típusokat évjáratuknak megfelelően jelölni, de az sok esetben hiányos. Előfordulhatnak egyedi elképzelés alapján összeállított szettek is.

Műgyantás matricák
Műgyantás matrica készítése során, az öntapadós matricát egy lencseszerű bevonattal látjuk el. Ennek eredményeként egy különleges 3D hatás érhető el. Ez a bevonat egy puha gyanta, mely UV-stabil, nem sárgul, nem töredezik, víztiszta marad évekig. Vastagsága 2mm. Vastagságából adódóan csak síkfelületekre ajánljuk, mivel nem alakítható, formálható jól.
Mivel a műgyantás matrica most kerül bevezetésre, ezért a szettek nem tartalmaznak ilyen típusú matricát. Lesz külön kategória a műgyantás matricákra, melyet folyamatosan bővítünk. Addig is, ha szeretnél műgyantás matricát rendelni, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailen.

Lakkozás
A matricák vizes bázisú lakkal lakkozhatók. Oldószeres lakkal történő lakkozásnak a kimenetele kérdéses. Nagyon sokan használják, de sok személyes és technológiai feltétele miatt nem mindenkinél sikeres.  Tapasztalat hiányában próbalakkozást kell végezni. Kérés esetén küldünk teszt anyagot.  Talán MS 2K lakkal a legmegfelelőbb, hígítás nélkül, több vékony rétegben fújva. Lakkozásból eredő károkat nem tudjuk megtéríteni. A lakkozást mindenki saját felelősségére végezze.

Tisztítás, Felület előkészítése
Felragasztásuk száraz, por és zsírmentes felületre. Ragasztás előtt a tisztítás samponos, mosószeres vízzel történjen. Ablaktisztító és wax használata tilos, mert nem lesz megfelelő a ragadás. Megengedett az alkohol és a festékboltban kapható lakkbenzin használata. 

Frissen festett felületek
Ha frissen festett felületre kívánja ragasztani a dekorációt, feltétlen meg kell várni a megfelelő száradási időt, mert a festék kipárolgása miatt felhólyagosodhat a dekoráció. Ez az idő festékenként eltérő lehet.  

Érdes felületek
Az érdes műanyag felületekre történő ragasztás nem ajánlott, mert nem tud megfelelően ragadni a fólia.

Szállítás utáni teendők 
A szállítás közben, a járműben lévő magas hőmérséklet miatt, a matricán lévő átvivő fólia felhullámosodhat. Kérlek, tedd néhány órára szobahőmérsékletre, majd ezt követően visszanyeri eredeti méretét és rá tudod ismét simítani. Ez nem rontja a matrica minőségét. Ha nem lesz rögtön felhasználva a matrica, csomagold vissza a kartonlapra, ahogy érkezett. Hosszabb tárolás esetén egy nejloncsomagolásba érdemes tenni és szobahőmérsékleten tárolni.

Probléma esetén
Ha megérkezett a csomag és bármi probléma akad, nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot. Mindig találunk rá megoldást.

 

Plotter vágott fóliákról bővebben típusonként

Alap színek (színskálában látható jelöletlen színek)
60 mikron vastag. Ragasztó rétege NEM légcsatornás. Egyenetlen felületekre is alkalmas. Nyújtható, nagyon jól alakítható fólia. Prémium, magas minőségű fólia.

Speciális színek (színskálában látható jelölt színek)
Ezüst, Arany
60 mikron vastag. Ragasztó rétege NEM légcsatornás. Egyenetlen felületekre is alkalmas. Nyújtható, nagyon jól alakítható fólia. Prémium, magas minőségű fólia.

Króm és szálhúzott színek
50 mikron vastag. Ragasztó rétege NEM légcsatornás. Sík felületekre alkalmas, NEM nyújtható, alakítható fólia. Kiváló minőségű fólia. 

Fluor színek
110 mikron vastag. Ragasztó rétege NEM légcsatornás. Kiváló minőségű fólia, de fakulásra hajlamos, élettartama 1-3 év. 

Metál színek (1 csoport)
64 mikron vastag. Ragasztó rétege NEM légcsatornás. Egyenetlen felületekre is alkalmas. Nyújtható, nagyon jól alakítható fólia. Prémium, magas minőségű fólia.

Metál színek (2 csoport)
80 mikron vastag. Ragasztó rétege légcsatornás, ezért buborékmentesen felragasztható. Egyenetlen felületekre is alkalmas. Nyújtható, nagyon jól alakítható fólia. Prémium, magas minőségű fólia. 

Fényvisszaverő
110 mikron vastag. Ragasztó rétege NEM légcsatornás. Sík felületekre alkalmas, NEM nyújtható, alakítható fólia. Kiváló minőségű, nagy tapadóerővel rendelkezik, szinte leszedhetetlen.

Karbon színek
160 mikron vastag. Ragasztó rétege légcsatornás, ezért buborékmentesen felragasztható. Egyenetlen felületekre is alkalmas. Nyújtható, nagyon jól alakítható fólia. Kiváló, magas minőségű fólia.

Főoldal Vissza