Főoldal Vissza

Motormatrica, KerékpármatricaAutódekoráció

3D műgyantás matrica

Faldekoráció

Öntapadós Dekoráció (Kültéri matrica)

Vászonkép

Laptopmatrica

Elkészítési idő:
Termékeinket nem raktárkészletről értékesítjük, hanem megrendelés esetén készítjük el. A termékek elkészítési ideje 2-5 munkanap ehhez hozzáadódig a kézbesítési idő, mely magyarországi címre történő szállítás esetén 1 munkanap. Magyarország kívüli cím esetén országonként változó, bővebben tájékozódjon a szállítás menüre kattintva.

Motormatrica, Kerékpármatrica, Autódekoráció

Matricáink nem gyári, hanem utángyártott matricák.
A motormatricák készítése során két technikát alkalmazunk.

1.      Nyomtatott matricák
Nyomtatni csak alapszíneket tudunk. Alapszínek a (színskálában látható jelöletlen színek). Ezek minden esetben UV védő laminálással vannak ellátva. Ragasztó rétege légcsatornás, ezért buborékmentesen felragasztható. Nyújtható, nagyon jól alakítható fólia. Vastagság laminálással együtt 100 mikron. Prémium, magas minőségű fólia.


2.      Plotter vágott matricák
A grafikák különböző színű fóliákból vannak kivágva, és a rétegek egymásra vannak ragasztva.
A speciális színek (színskálában látható jelölt színek) nem nyomtathatók, ezért ezeket csak plotter vágott technikával tudjuk készíteni. Nem nyomtatható szín a tükör, szálhúzott, fluor, metál, fényvisszaverő és a karbon színek.
Vannak olyan esetek, amikor alapszínekből kerül megrendelésre a matrica, de nem indokolt a nyomtatás. Pl. egyszínű dekorációk, feliratok. Ez esetben is a plotter vágott eljárást részesítjük előnyben.
A plotter vágott fóliák is kiváló minőségűek, ezek jellemzőit későbbiekben bővebben részletezzük. Vastagságuk 50-160 mikron között mozog. Több réteg esetén a fólia vastagságok összeadódnak.

Előfordulhat, hogy a két technikát együtt alkalmazzuk. Gyártás technológiák kiválasztása a mi szakmai megítélésünk alapján történik, esetleges igényed jelezd felénk.

----

Matricáink vízállók, UV stabilak és lakkozhatók. A dekoráció három rétegben érkezik hozzád. Az alsó réteg a hordozó papír, a középső réteg lesz a dekoráció, a felső réteg az átvivő fólia. A matricák készítése során nincs átlátszó vagy a motor színével megegyező alap, csak a választott felirat, grafika kerül a felületre, mely átvivő fólia segítségével egyben felragasztható. Felragasztás után az átvivő fóliát le kell húzni. Rendeléskor választható háttérszín nem lesz része a matricának, (itt a motor színét érdemes választani) ez csak segítséget nyújt a színválasztásban.

Méretek
A méretek centiméterben értendők, és mindig befoglaló méretet adunk meg, melyen a dekoráció (legszélesebb x legmagasabb) pontját kell érteni.
Feltöltés során törekszünk az eredeti méretek feltöltésére, de érdemes ellenőrizni. Sok szettnél a lap alján feltüntettük a méreteket. Ha hiányzik és szeretnél bővebb információt kapni a méretekről, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailen.

Eredeti, gyári színek
A motormatricák készítése során használt színek eltérhetnek a gyári színektől. Kérés esetén, postai úton színmintát küldünk. 

Színhelyesség
A webáruházban választható színek, nagyban függnek a monitor és egyéb beállításoktól, ezért azok csak közelítőek. Tehát a monitoron látható színek nem fedik a valóságot. Kérés esetén, postai úton színmintát küldünk. 

Színkombinációk, méretek módosítása
Más méretben, színben és színkombinációban is el tudjuk készíteni a matricákat. Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailen. Ne feledd megadni a módosítandó matricaszett cikkszámát. 

Fényezés és a matrica színének összehangolása
Nagyon sok motornál a matrica és a fényezés színének egyeznie kell. Sok esetben pl. piros a fényezés és sárga a matrica, de a mellette lévő idomon, sárga a fényezés és piros a matrica. Mivel a felhasznált fóliák színe a meghatározó, ezért ilyen esetben a festéket kell a matricához kevertetni. A pontos színválasztás érdekében, kérés esetén, postai úton színmintát küldünk.

Raszterpontos vagy színátmenetes matricák
A gyárilag raszterpontos vagy színátmenetes színeket nem minden esetben tudjuk elkészíteni. Ez esetben mindig a hozzá legközelebb álló színből készül a felirat, grafika.

Kitöltetlen, Nincs szín
A termék színválasztó utolsó színválasztási lehetősége a „kitöltetlen, nincs szín”. Ezzel a lehetőséggel kikapcsolható egy szín. Ha pl. két színt tartalmazó kontúrozott feliratot egy színből szeretnél megrendelni, akkor az egyik színnél a „kitöltetlen, nincs szín” lehetőséget kell választani. Érdemes odafigyelni, mert ezzel egy-egy felirat is eltüntethető.

Átvivő fóliákról:
Két átvivő fólia típus elérhető el. 

  1. Műanyag alapú (Alap esetben ezt használjuk)
    - Előnye: Teljesen átlátszó, így felragasztáskor jobban látható, illeszthető a matrica az idomhoz.
    - Hátránya: A szállítás közben, a járműben lévő magas hőmérséklet miatt, az átvivő fólia felhullámosodhat. Tedd néhány órára szobahőmérsékletre, majd ezt követően visszanyeri eredeti méretét és rá tudod ismét simítani. Ez nem rontja a matrica minőségét.

  2. Papír alapú (Külön kérésre ez használjuk)
    - Előnye: Nem érzékeny a hőmérsékleti változásokra, szállítás közben nem hullámosodik fel.
    - Hátránya: Átlátszóság kb. 50%, így felragasztáskor kevésé látható, illeszthető a matrica az idomhoz.

Matrica szettek
Néhány típusnál előfordulhat, hogy nem tartalmazza az összes gyári matricát a szett. 1 db termék rendelése esetén, a színválasztó ablakban látható összes matrica megrendelésre kerül.

Szettek megbontása
A matrica szettek megbonthatók. Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailen. Ne feledd megadni a módosítandó matricaszett cikkszámát.

Nem találod azt a típust, amit keresel?
Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailen. Add meg a motor márkáját, típusát, évjáratot. Mindig küldj képet is a motorról. Jó lesz, ha a neten keresel egyet. Így könnyebb és gyorsabb a keresés. 

Évjáratok megjelölése
Folyamatosan próbáljuk a típusokat évjáratuknak megfelelően jelölni, de az sok esetben hiányos. Előfordulhatnak egyedi elképzelés alapján összeállított szettek is.

Műgyantás matricák
Műgyantás matrica készítése során, az öntapadós matricát egy lencseszerű bevonattal látjuk el. Ennek eredményeként egy különleges 3D hatás érhető el. Ez a bevonat egy puha gyanta, mely UV-stabil, nem sárgul, nem töredezik, víztiszta marad évekig. Vastagsága 2mm. Vastagságából adódóan csak síkfelületekre ajánljuk, mivel nem alakítható, formálható jól.
Mivel a műgyantás matrica most kerül bevezetésre, ezért a szettek nem tartalmaznak ilyen típusú matricát. Lesz külön kategória a műgyantás matricákra, melyet folyamatosan bővítünk. Addig is, ha szeretnél műgyantás matricát rendelni, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailen.

Lakkozás
A matricák vizes bázisú lakkal lakkozhatók. Oldószeres lakkal történő lakkozásnak a kimenetele kérdéses. Nagyon sokan használják, de sok személyes és technológiai feltétele miatt nem mindenkinél sikeres.  Tapasztalat hiányában próbalakkozást kell végezni. Kérés esetén küldünk teszt anyagot.  Talán MS 2K lakkal a legmegfelelőbb, hígítás nélkül, több vékony rétegben fújva. Lakkozásból eredő károkat nem tudjuk megtéríteni. A lakkozást mindenki saját felelősségére végezze.

Tisztítás, Felület előkészítése
Felragasztásuk száraz, por és zsírmentes felületre. Ragasztás előtt a tisztítás samponos, mosószeres vízzel történjen. Ablaktisztító és wax használata tilos, mert nem lesz megfelelő a ragadás. Megengedett az alkohol és a festékboltban kapható lakkbenzin használata. 

Frissen festett felületek
Ha frissen festett felületre kívánja ragasztani a dekorációt, feltétlen meg kell várni a megfelelő száradási időt, mert a festék kipárolgása miatt felhólyagosodhat a dekoráció. Ez az idő festékenként eltérő lehet.  

Érdes felületek
Az érdes műanyag felületekre történő ragasztás nem ajánlott, mert nem tud megfelelően ragadni a fólia.

Szállítás utáni teendők
A szállítás közben, a járműben lévő magas hőmérséklet miatt a matricán lévő átvivő fólia felhullámosodik. Kérjük, tegye 1-2 órára szobahőmérsékletre, majd ezt követően visszanyeri eredeti méretét és rá tudja ismét simítani. Ez nem rontja a matrica minőségét. Továbbiakban kérjük szobahőmérsékleten tárolni. Amennyiben nem használja fel szállítás után a matricákat, csomagolja vissza a kartonlapra ahogy érkezett és csomagolja fóliába, valamint szükséges enyhe súllyal lesúlyozni teljes felületén. (Pl. egy könyvet tenni rá.)

Probléma esetén
Ha megérkezett a csomag és bármi probléma akad, nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot. Mindig találunk rá megoldást.

 

Plotter vágott fóliákról bővebben típusonként

Alap színek (színskálában látható jelöletlen színek)
60 mikron vastag. Ragasztó rétege NEM légcsatornás. Egyenetlen felületekre is alkalmas. Nyújtható, nagyon jól alakítható fólia. Prémium, magas minőségű fólia.

Speciális színek (színskálában látható jelölt színek)
Ezüst, Arany
60 mikron vastag. Ragasztó rétege NEM légcsatornás. Egyenetlen felületekre is alkalmas. Nyújtható, nagyon jól alakítható fólia. Prémium, magas minőségű fólia.

Króm és szálhúzott színek
50 mikron vastag. Ragasztó rétege NEM légcsatornás. Sík felületekre alkalmas, NEM nyújtható, alakítható fólia. Kiváló minőségű fólia. 

Fluor színek
110 mikron vastag. Ragasztó rétege NEM légcsatornás. Kiváló minőségű fólia, de fakulásra hajlamos, élettartama 1-3 év. 

Metál színek (1 csoport)
64 mikron vastag. Ragasztó rétege NEM légcsatornás. Egyenetlen felületekre is alkalmas. Nyújtható, nagyon jól alakítható fólia. Prémium, magas minőségű fólia.

Metál színek (2 csoport)
80 mikron vastag. Ragasztó rétege légcsatornás, ezért buborékmentesen felragasztható. Egyenetlen felületekre is alkalmas. Nyújtható, nagyon jól alakítható fólia. Prémium, magas minőségű fólia. 

Fényvisszaverő
110 mikron vastag. Ragasztó rétege NEM légcsatornás. Sík felületekre alkalmas, NEM nyújtható, alakítható fólia. Kiváló minőségű, nagy tapadóerővel rendelkezik, szinte leszedhetetlen. A fehér szín nem teljesen fehér, inkább világosszürke.

Karbon színek
160 mikron vastag. Ragasztó rétege légcsatornás, ezért buborékmentesen felragasztható. Egyenetlen felületekre is alkalmas. Nyújtható, nagyon jól alakítható fólia. Kiváló, magas minőségű fólia.

 

Faldekoráció, Falimatrica, Faltetoválás

Választható kiviteli típusok
Faldekoráció (Beltéri matrica, matt)
A faldekorációk speciális öntapadós fóliából készülnek, melyek beltéri felhasználásra alkalmasak.  80 mikron vastag, lágy PVC fóliából készülnek, matt felületűek, vízállóak. Felragasztható festett falra, fűrészporos és egyéb tapétára, csempére és minden olyan felületre melyen a fólia tapadása megfelelő. Gyenge ragasztóerejének köszönhetően eltávolítható a falról és a tapétáról, mindemellett megfelelő tapadást biztosít. Felragasztása egyszerű, egy kis kézügyességgel bárki könnyedén felragaszthatja.

Öntapadós dekoráció (Kültéri matrica, fényes)
A faldekorációs minták rendelhetők kültéri kivitelben is. Ezt a fóliatípust ragaszthatja pl. kirakatra, autóra, táblára és bármely más felületre, melyen a fólia tapadása megfelelő. A kültéri kivitel nem alkalmas kültéri falra tartós dekorálására. 80 mikron vastag, lágy PVC fóliából készülnek, fényes felületűek, vízállóak, UV stabilak és lakkozhatók. (Lakkozhatóságát később bővebben részletezzük. Lásd: Motormatricáknál.) A kültéri öntapadós dekorációkat fényes fóliából készítjük.

Alapanyagról általában
A dekoráció három rétegben érkezik Önhöz. Az alsó réteg a hordozó papír, a középső réteg lesz a dekoráció, a felső réteg az átvivő fólia, mely segítséget nyújt a felragasztásban. KLIKK!!! (Ragasztási Útmutató)


A faldekorációk készítése során két technikát alkalmazunk.
1. Fólia vágott:

Mely során a minta színes fóliából van kivágva, és több szín esetén egymásra vannak ragasztva.
2. Nyomtatott:

Mely során a minta fehér fóliára van nyomtatva. Itt minden mintát 2-5 mm fehér kontúr vesz körül.
Így készülnek a „Fotó jellegű falimatricák” valamit a „Gyerekszoba-Nyomtatott falmatricák I. II. „kategóriában található mintái.

Méretekről
A méretek centiméterben értendők, és mindig befoglaló méretet adunk meg, melyen a dekoráció (legszélesebb x legmagasabb) pontját kell érteni. KLIKK!!! (Méretezés)

Színekről, színezésről
A termék színválasztó utolsó színválasztási lehetősége a „kitöltetlen, nincs szín”, mely azt jelenti, hogy ezen a részen a fal színe fog látszani. Például, egy kétszínű faldekoráció esetén, ha az egyik színnél a „kitöltetlen, nincs szín” lehetőséget választja, akkor egy színből fog készülni a faldekorációja. 

FONTOS!
A garancia csak szakszerű felszerelés, felragasztás és rendeltetésszerű használat mellet érvényes. Kérjük az alábbi pontok figyelembevételét.

Színhelyesség
A webáruházban választható színek nagyban függnek a monitor és egyéb beállításoktól, ezért azok csak közelítőek. Kérésre tudunk színmintát küldeni.

Tisztítás, Felület előkészítése
Felragasztásuk száraz, por és zsírmentes felületre történjen. Ha nem falra kívánja ragasztani a dekorációt (pl. üveg, tükör, bútor stb.), előtte a tisztítás samponos, mosószeres vízzel történjen. Ablaktisztító, wax és bútorfényező használata tilos, mert nem lesz megfelelő a tapadás. Megengedett az alkohol és a festékboltban kapható lakkbenzin használata.

Frissen festett felületek
Ha frissen festett falra kívánja ragasztani a dekorációt, várni kell 1-2 hetet a dekoráció felragasztásával, mert a festék kipárolgása miatt felhólyagosodhat a dekoráció.

Felragasztáskor az átvivő fólia eltávolítása

Az átvivő fólia eltávolítás jelentős mértékben függ a fal minőségétől. Megfelelő minőségű falról, a fal károsodása nélkül eltávolítható, az ebből eredő károkat nem tudjuk megtéríteni.

Faldekoráció eltávolítás

Az eltávolítás jelentős mértékben függ a fal minőségétől. Megfelelő minőségű falról, a fal károsodása nélkül eltávolítható, az ebből eredő károkat nem tudjuk megtéríteni.


Vászonkép

A webáruházunkban kiváló minőségű vászonképek találhatók, mellyel egyedivé varázsolhatja otthonát.

A webáruházban található vászonképek, a festőművész vászonra emlékeztető, speciális anyagra készülnek, nagyformátumú digitális nyomtatással. A keretnek köszönhetően kiemelkedik a fal síkjából, mellyel egyedülálló térbeliség érhető el. A vászonképeink vízállóak, UV stabilak, és nagyfokú kopás és dörzsállóság jellemzi őket. KLIKK!!! (Keretre feszített vászonkép)

 

Webáruházunkban a vászonképek több kivitelezési típussal rendelhetők meg.

Vászon nyomat:

A kiválasztott méretben (fehér kifutó nélkül), vászonra nyomtatott kép érkezik Önhöz, feltekert állapotban.

Vászon nyomat (+minden oldalon 5-5cm fehér kifutóval:

Vászonra nyomtatott kép érkezik Önhöz, feltekert állapotban, minden oldalon 5-5 cm ráhagyással (kifutóval). Így szélessége és a magassága is 10-10 cm-rel nagyobb lesz, mint a kiválasztott méret. Pl. kiválasztott méret 40x60cm, akkor 50x70 cm lesz a kép mérete a kifutókkal együtt. A kifutó színe fehér. 

2 cm vastag Ékrámán (vakrámán)

A vászonképek 2 cm vastagságú keretre feszítve is megrendelhetők. A vászonképeket ékrámára feszítjük. Ez annyiban különbözik a vakrámától, hogy az ékek segítségével bármikor után feszíthetők. Nagyobb méretek esetén előfordulhat, hogy az idő múlásával meglazul a szövet, de az ékelésnek köszönhetően ez bármikor utánfeszíthető. A ékrámára feszített vászonkép oldalai, a kép része, így a választott fotó látszani fog a keret oldalán is.
KLIKK!!! (Vászonkép oldal éle)
KLIKK!!! (Vászonkép hátulja, ékelés)

 Ön által küldött képek elkészítése:

Ön által küldött fotó alapján is vállaljuk vászonképek elkészítését. A ékrámára feszített vászonkép oldalai, a kép része, így a választott fotó látszani fog a keret oldalán is. Amennyiben saját kép nyomtatását kéri, érdemes erre figyelni, hogy fontos részlet ne legyen a fotó szélső részén.

 Az alábbi táblázat segít a megfelelő nyomtatási méret kiválasztásában.

Kiváló nyomtatási minőség eléréséhez, éles képre van szükség.

1 megapixel (kb. 1300x1000) 45x35 cm

2 megapixel (kb. 1600x1200) 55x40 cm

3 megapixel (kb. 2000x1500) 70x50 cm

4 megapixel (kb. 2300x1700) 80x60 cm

5 megapixel (kb. 2600x1900) 90x70 cm

6 megapixel (kb. 3000x2200) 105x80 cm

8 megapixel (kb. 3300x2400) 120x90 cm

10 megapixel (kb. 3600x2700) 130x100 cm

FONTOS!

Általános 

A vászonképek beltéri használatra készülnek, átlagos szobai körülmények közé (hőmérséklet:+10 és +25 C között, páratartalom 20-80% között, direkt napsütés napi maximum 1-2 óra, száraz fal).

Színhelyesség

A webáruházban látható színek nagyban függnek a monitor és egyéb beállításoktól, ezért azok csak közelítőek.

Tárolás

A vászonképek falra akasztott dekorációnak készültek. Amennyiben ez nem lehetséges, tárolása teljesen síkfelületre fektetve történjen, száraz, páramentes helyen. Mivel az ékrámáink kiváló minőségű kiszárított fából készültek, ilyen tárolás mellett kizárt az eldeformálódás. Tárolás alatt a vászonhoz ne érjen semmi, ne nyomódjon be, mert a benyomódás helyén megnyúlás maradhat.

Tisztítás

A vászonkép tisztítása száraz, illetve nedves puha textillel történjen. Ha mindenkép szükséges, semleges kémhatású tisztítószeres nedves ruhával is lehet.

Vászon feszítése

Nagyméretű vászonkép esetén előfordulhat, hogy a vászon az idő múlásában meglazul. Ebben az esetben az ékek segítségével a vásznon feszíteni tud. A kép minden sarkában 2-2 ék található. Feszítéskor minden éket egyenlő mértékben egy kalapács segítségével finoman ütögetve beljebb kell verni. A lécek találkozásánál látható lesz, hogy távolodnak el a lécek egymástól. Itt milliméterekről van szó. Ezt a műveletet puha felületen fektetve vagy állítva végezze, hogy ne okozzon sérülést a vászon felületén. Ne feszítse meg nagyon a vásznat, csak annyira, hogy szépen kisimuljon.


Laptopmatrica

A webáruházunkban öntapadós laptopmatricák találhatók, melyek egyedivé varázsolják laptopját, és védi a felületi sérülésektől. Matricáink kiváló minőségű fóliára készülnek, laminált kivitelben.

Laptopmatricáinkat teljesen síkfelületre ajánljuk. Egyszerűen tudja ellenőrizni. Egy vonalzót élére állítva helyezzen a laptopra, és ha mindenhol felfekszik, akkor megfelelő ehhez a típushoz. Mivel a laptopok élei kerekítettek, érdemes minden oldalon 5-10 mm kisebbre méretezni a matricát, mint a laptop szélei. A terméklapon tudja megadni a méreteket.

Saját fotóról laptopmatrica
Ön által küldött kép alapján is elkészítjük laptopmatricáját. Az alábbi linkekről rengeteg kép letölthető: (minimális méret 1024x768 pixel) A terméklapon tud képet csatolni, ha egyedi fotóról szeretné készíttetni a matricáját. A kép csatolásakor csak képrészlet látható, de ez nem hibát jelent.

http://www.hatterkepek.hu/

http://www.kepguru.hu/

http://www.ingyen-hatterkep.hu/

http://hatterkep.info/

 

Méretekről

A laptopok méretekben eltérőek, pontos méretek megadása a terméklapon történik, ott található részletes rendelési segédlet segítségével.

FONTOS!

Általános

A laptop matricák beltéri használatra készülnek, átlagos szobai körülmények közé (hőmérséklet:+10 és +25 C között, páratartalom 20-80% között, direkt napsütés napi maximum 1-2 óra). Vízállóak, UV stabilak.

Színhelyesség

A webáruházban látható színek nagyban függnek a monitor és egyéb beállításoktól, ezért azok csak közelítőek.

Tisztítás

A tisztítása száraz, illetve nedves puha textillel történjen. Ha mindenkép szükséges, semleges kémhatású tisztítószeres nedves ruhával is lehet. Megengedett az alkohol használata.

Tisztítás, Felület előkészítése

Felragasztásuk száraz, por és zsírmentes felületre. Ragasztás előtt a tisztítás samponos, mosószeres vízzel történjen. Ablaktisztító és wax használata tilos, mert nem lesz megfelelő a ragadás. Megengedett az alkohol használata.

Érdes felületek

Az érdes műanyag felületekre történő ragasztás nem ajánlott, mert nem tud megfelelően ragadni rá a fólia.

Eltávolítás

A laptop matricák eltávolíthatóak. Ha esetleg eltávolításkor ragasztó folt maradna a felületen, akkor alkohollal eltávolítható.

Főoldal Vissza